Over SEAT

SEAT streeft naar het produceren van auto’s die de spannende combinatie van superieure techniek en puur rijgenot bieden. Wij zijn al 62 jaar een dynamisch, designgericht merk vol energie. We zijn constant op zoek naar hogere niveaus van TECHNOLOGY TO ENJOY. Wij combineren het beste van Spaanse en Duitse techniek. Wij zijn gepassioneerde perfectionisten. Wij zijn techneuten met een sterke drive. Alles wat wij weten, is wat jij in de auto voelt. Wij geven design een doel. Wij brengen technologie tot leven. Wij zijn SEAT.

Meer SEAT geschiedenis WE GIVE DESIGN
A PURPOSE

Kwaliteit is een eis

Als telg in de Volkswagen Group staat SEAT voor de allerhoogste kwaliteit. Zo kent het productieproces een veelvoud aan doortastende kwaliteitschecks. Elke auto maakt aan het eind van het productieproces kennis met de Meisterbock.

Deze Meisterbock high-end robotica controleert de auto op een eindeloze hoeveelheid punten. Met name op de precisie van afwerking. Alles moet tot op de millimeter nauwkeurig geassembleerd zijn. Alle oneffenheden, kiertjes of kraakjes, hoe klein dan ook, worden opgemerkt en indien nodig wordt de auto in het productieproces teruggestuurd.

De perfecte SEAT komt voorbij deze keuring. Dan pas mag je het jouw SEAT noemen.

Het is eenvoudig om op de kwaliteit van een SEAT te vertrouwen en dan is 4 jaar garantie, mobiliteitsservice en vaste, lage onderhoudsprijzen een logisch gevolg.

Innovatie

SEAT heeft een nieuwe designfilosofie, een enorme stap voorwaarts voor het merk. Veel van onze modellen zijn uitgerust met een breed scala van baanbrekende technologiën op het gebied van veiligheid, brandstofverbruik en verbeterde connectiviteit. Bij SEAT komen design en innovatieve technologie samen.

SEAT: IETS NIEUWS ONDER DE ZON

Onze auto's zelf zijn niet alleen leidend op het gebied van duurzaamheid; ook de productie wordt hierin meegenomen. We hebben meer dan 20.000 zonnepanelen geïnstalleerd op onze fabriek om de felle Spaanse zon ten volste te benutten. TECHNOLOGY TO ENJOY gaat ook om het zoeken naar slimme oplossingen die gebruik maken van de middelen die de wereld ons al geeft.

Design

Ons team van ongeveer 100 ontwerpers produceert prachtige exterieurs en interieurs die de lat continu hoger leggen qua functionaliteit, de kwaliteit van materialen, vormen en afwerking. Het resultaat is een lijn van auto's waarvan de vormgeving meteen opvalt en de sfeer en functionaliteit van het interieur al uw wensen overstijgt.

ELK DESIGN HEEFT EEN PERSOONLIJKHEID

Het maken van een ontwerp is voor onze designers een zeer persoonlijk proces. Zozeer zelfs, dat ze de auto zelf zien als een persoon,  met een eigen, individuele persoonlijkheid. De designers bedenken karaktertrekjes, hobby's, een levensstijl en humor, en vervolgens gebruiken ze deze informatie om de auto te ontwerpen. Dit helpt hen bij het maken van een auto die een ziel heeft, in plaats van alleen een mooi gezicht.

Duurzaamheid

Naast het gebruik van zonnepanelen voor onze fabriek, zijn we ook bijzonder trots op onze inzet voor het ontwikkelen van schone en zuinige auto's. Lage CO2-uitstoot, volledig elektrische auto's en hybrides, met de allernieuwste technologie op het gebied van brandstofverbruik, maken allemaal deel uit van ons streven naar het maken van superieure, comfortabele en schone auto's. Dat is TECHNOLOGY TO ENJOY.

Performance

Wat is de essentie van SEAT? In zijn puurste vorm is dat een prachtig design, geweldige prestaties en geavanceerde technologie, wat samenkomt in het meest dynamische pakket dat SEAT biedt: de SEAT Cupra. Hij gaat van 0-100 km/h in slechts 6,9 seconden, maar het gemiddelde verbruik is slechts 5,9 liter/100 km. De CUPRA is een leuke, dynamische auto die perfect is voor dagelijks gebruik.

MOTORSPORT

SEAT is al decennialang sterk vertegenwoordigd in Motorsport. De SEAT 124-1500 won al in 1971, het jaar nadat Motorsport begon, zijn eerste Europees Kampioenschap en heeft  sindsdien het ene na het andere succes behaald. In 2008 en 2009 won SEAT het World Touring Car Championship met de Leon TDI WTCC. En van 1996-1998 wonnen wij maar liefst drie keer het World Rally Championship in de twee-liter klasse.

Technologie

Wij zijn gemeen tegen onze auto's. Wij halen ze volledig door de mangel zodat we erachter komen wat hun grenzen zijn. En of ze die wel hebben. Op die manier kunnen we ze repareren, sterker maken of op zo'n manier verbeteren dat ze blijven werken onder extreme omstandigheden. Want je weet nooit wanneer je misschien ooit door de woestijn, Groenland of een toendra moet rijden. Samen met onze prachtig vormgegeven entertainment- en communicatiesystemen, baanbrekende veiligheidssystemen en onze toewijding aan duurzame en zuinige mobiliteitsoplossingen, bieden wij echt TECHNOLOGY TO ENJOY.

Een rijke geschiedenis

In 1950 werd Sociedad Española de Automóviles de Turismo opgericht, afgekort het wel bekende SEAT. Door de loop van de jaren heeft SEAT verschillende succesvolle modellen de wereld ingebracht. Wil je weten hoe dat nou precies zit? Met trots vertellen we je ons verhaal.

Onze modellen

Door de jaren heen heeft SEAT meerdere succesvolle, maar ook minder populaire auto's op de markt gebracht. Speciaal voor jou brengen we inzicht in de door ons geproduceerde modellen.

Privileges van SEAT

Gratis
mobiliteitsservice

Bij pech weer snel op de weg, 24 uur per dag en in bijna heel Europa.

Minder onderhoudskosten

Rij tot wel twee keer langer door tussen verschillende onderhoudsbeurten.

Altijd met 4 jaar garantie

Mechanische- en of fabricagefouten worden maar liefst 4 jaar gedekt.