Zakelijk
rijden

Zakelijk rijden

Stap maar in. SEAT regelt de rest. SEAT doet je een passend voorstel voor zowel leasen als financieren. Zo verlaat je de showroom met een oplossing die naadloos aansluit bij jouw wensen en eisen. Bij SEAT ben je aan het goede adres voor Full Operational Lease en Financial Lease mogelijkheden. Ook als werkgever kun je je aanmelden voor het Collectief Auto Abonnement, de alternatieve private lease oplossing voor je personeel.

Full operational lease

Zorgeloos leasen? Kies dan voor SEAT Full Operational Lease.
Altijd startklaar zonder risico’s of rompslomp. Vergelijk SEAT Full Operational Lease met een de pitstop tijdens een rally. Focus op de race, er staat altijd een team voor je klaar. Reparatie, onderhoud, verzekering, afschrijving en belasting. Wij nemen je alle mobiliteitszorgen uit handen. Voor een vast bedrag per maand profiteer je altijd van de beste zorg en persoonlijke service van je SEAT-dealer. Weten hoe het werkt? Bekijk bijgaand filmpje.

/ Alles onder één dak geregeld bij je eigen SEAT-dealer.
/ De beste zorg voor je SEAT.
/ Persoonlijke service van de SEAT-dealer.
/ Standaard unieke verzekeringsvoorwaarden.

Financial Lease

Zakelijke financiering op maat. Slim financieren.


Zakelijk lenen. Dat is SEAT Financial Lease. Het geleende bedrag betaal je terug in vaste lage maandbedragen met een vaste looptijd. Afgestemd op je wensen en mogelijkheden. Je profiteert van voordelen t.o.v. je reguliere bank. Zo is de rente meestal lager en de aflossing per maand ook. Door de restwaarde van je SEAT kan je namelijk een stuk aflossingsvrij opnemen in je financiering. Zo los je maandelijks niet meer af dan nodig en dat scheelt aanzienlijk in je maandlasten. Bovendien zijn de kosten fiscaal aftrekbaar. Weten hoe het werkt? Bekijk bijgaand filmpje.

/ Transparante, vaste maandlasten.
/ Lage maandbedragen door hoge restwaarde.
/ Financiering speciaal ontwikkeld voor auto’s.
/ Gemakkelijk en snel geregeld bij de SEAT-dealer

Mobiliteitsbudget of Collectief Auto Abonnement.
Heb je een mobiliteitsbudget? Maak dan gebruik van het SEAT Abonnement. En doet je bedrijf mee met het collectief Auto Abonnement? Dan krijg je misschien korting op private lease! Vraag je HR-afdeling naar de mogelijkheden.

Mobiliteitsbudget

Mobiliteitsbudget of Collectief Auto Abonnement.
Heb je een mobiliteitsbudget? Maak dan gebruik van het SEAT Abonnement. En doet je bedrijf mee met het collectief Auto Abonnement? Dan krijg je misschien korting op private lease! Vraag je HR-afdeling naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

SEAT Opsomming

 • Waarom zou ik een lening bij SEAT Financial Services afsluiten en niet bij mijn reguliere bank?

  De rente en maandelijkse aflossing zijn bij SEAT meestal lager. Dit komt omdat je de restwaarde van je SEAT aflossingsvrij opneemt in je financiering. SEAT Financial Services onderdeel van Volkswagen Bank GmbH; één van de grootste financiële dienstverleners in de autobranche ter wereld. Onze producten zijn speciaal ontwikkeld voor auto’s. Met goede voorwaarden en met altijd concurrerende tarieven.
 • Welke financieringsvormen zijn er?

  Voor de particuliere klant bieden wij een zogenaamd aflopend krediet (SEAT Privé Plan). Een betaalplan met een vaste vooraf afgesproken looptijd, vaste rente en maandbedrag. Je weet dan ook precies waar je aan toe bent, zonder addertjes onder het gras. Wil je een Doorlopend Krediet (SEAT Credit), dan kun je ook bij SEAT Financial Services terecht. De zakelijke klanten bieden wij een Financial Lease of een Operational Lease.
 • Hoe werkt een autofinanciering?

  Nadat je een SEAT hebt gekozen wordt je krediet behoefte vastgesteld. De prijs van de auto minus de eventuele inruil en/of aanbetaling is het kredietbedrag dat je nog nodig hebt om de auto aan te kunnen schaffen. Vervolgens spreek je een looptijd af (bijvoorbeeld 2 of 3 jaar) en los je het geleende bedrag af met de afgesproken maandbedragen. De maandbedragen bestaan uit aflossing en rente. Ook is het mogelijk de toekomstige restwaarde mee te nemen in de financiering. Hierdoor verlaag je de maandlasten.
 • Moet ik een aanbetaling doen voor een financiering?

  Ja, we werken standaard met een aanbetaling van 25%. Op basis van jouw persoonlijk situatie kunnen we deze naar boven of beneden aanpassen.
 • Wat is een slottermijn?

  Omdat je SEAT aan het einde van de looptijd nog een aanzienlijke restwaarde heeft hoef je de auto natuurlijk niet naar nul af te schrijven. Anders gezegd; bij een financiering van je SEAT kun je een deel van de financiering “bevriezen”, dit deel noemen wij de slottermijn. Hierover betaal je gedurende de looptijd van de financiering alleen rente en geen aflossing. De slottermijn is nooit hoger dan de geschatte toekomstige inruilwaarde, maar je kunt natuurlijk ook de slottermijn lager vastzetten dan de toekomstige inruilwaarde. Zo creëer je alvast een aanbetaling voor je volgende auto. Hoe dan ook; lage maandbedragen door slim gebruik te maken van de toekomstige restwaarde. 
 • Hoe komt een krediet tot stand?

  Wanneer je financieringsaanvraag is ingediend en goedgekeurd kun je de auto kopen. Wanneer je de auto ophaalt liggen de contracten klaar bij je dealer. Je ondertekent de contracten en kunt direct gaan rijden. SEAT Financial Services maakt het gefinancierde bedrag over aan de dealer. En wanneer er een aanbetaling is afgesproken betaal je die aan de SEAT-dealer.
 • Verandert het rentepercentage gedurende mijn overeenkomst?

  Het SEAT Privé Plan heeft een vaste rente voor de gehele looptijd. Zo weet je vanaf het begin exact wat je over de totale duur van de overeenkomst betaalt. SEAT Credit (Doorlopend Krediet) kent een variabele rente, dit betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen.
 • Wat is de maximale looptijd van een SEAT financiering?

  Bij het SEAT Privé Plan kan je kiezen uit een looptijd van 12 tot 72 maanden. Bij SEAT Credit is de (theoretische) afhankelijk van de hoogte van je aflossing. Bij SEAT Financial Lease kan je kiezen uit een looptijd van 12 tot 60 maanden.
 • Wat gebeurt er aan het einde van mijn financieringsovereenkomst?

  Wanneer je je laatste termijn voldaan hebt en de financiering volledig is afgelost wordt het financieringscontract ontbonden en wordt je automatisch afgemeld bij het BKR in Tiel. Je kan er ook voor kiezen om de slottermijn door te financieren of bijvoorbeeld naar de dealer te gaan voor de aanschaf van je volgende SEAT. Samen met de SEAT-dealer kun je dan weer een nieuwe financiering berekenen en aanvragen. Een aantal maanden voor het einde van je financiering neemt SEAT Financial Services contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.Bij het SEAT Privé Plan kan je kiezen uit een looptijd van 12 tot 72 maanden. Bij SEAT Credit is de (theoretische) afhankelijk van de hoogte van je aflossing. Bij SEAT Financial Lease kan je kiezen uit een looptijd van 12 tot 60 maanden.
 • Wat betekent "Jaarlijks Kosten Percentage"?

  Dit is de prijsaanduiding van het krediet. Hierin zijn alle kosten opgenomen die verband houden met het af te sluiten krediet. Op basis van dit percentage wordt het totale rentebedrag berekend dat over de lening wordt betaald. Met het jaarlijks kosten percentage kun je verschillende kredietverstrekkers op gelijkwaardige basis met elkaar te vergelijken.
 • Hoe oud moet ik zijn om een lening te kunnen aanvragen?

  Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om je auto bij SEAT Financial Services te kunnen financieren.
 • Moet ik inzicht geven in mijn salaris of uitgaven?

  Ja. Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat de financiering past bij je situatie en wensen en dat je niet te veel financiert. Bij de beoordeling van de financiering hebben we dan ook inzicht nodig in je financiële situatie, woonlasten en salaris. Indien je deze informatie niet met je SEAT-dealer wilt delen, kun je dit ook altijd rechtstreeks aan SEAT Financial Services doorgeven.
 • Welke informatie moet ik verstrekken wanneer ik een financiering aanvraag?

  Een kopie van een geldig Nederlands identiteitsdocument (rijbewijs, paspoort). Een bewijs van je inkomsten (salarisstrook of jaarcijfers indien zelfstandig) te overleggen en een bewijs van je woonlasten (bijvoorbeeld een hypotheekafschrift of bankafschrift waarop de incasso van deze lasten zichtbaar is).
 • Hoe lang duurt het om mijn financieringsaanvraag te verwerken?

  Normaal gesproken zal je SEAT-dealer binnen één werkdag een goedkeuring ontvangen. Het financieringscontract ligt bij aflevering van de auto voor je klaar om te ondertekenen.
 • Hoeveel kan ik lenen?

  De Vereniging van financieringsondernemingen in Nederland (VFN)) heeft kredietcriteria afgesproken aan de hand waarvan we jouw aanvraag beoordelen. Zo beoordelen wij of het aangevraagde krediet past binnen de kaders die gelden om verantwoord te lenen. Wanneer blijkt dat de hoogte van de kredietaanvraag niet goedgekeurd kan worden zullen we zoeken naar een oplossing. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat er een hogere aanbetaling wordt gevraagd.
 • Toetsen jullie de kredietwaardigheid van aanvragers?

  Toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) te Tiel vindt plaats bij iedere financieringsaanvraag.
 • Waarom moet ik mijn auto all risk verzekeren?

  Omdat je de auto gefinancierd hebt is het belangrijk dat je het geleende bedrag goed hebt afgedekt bij diefstal of total loss. Je bent namelijk verplicht om de lening in dat geval af te lossen. Om te voorkomen dat je een restschuld hebt zonder dat je de auto nog tot je beschikking hebt, is het slim je SEAT all risk te verzekeren. SEAT Financial Services heeft een zeer goede en voordelige all risk verzekering met 3 jaar nieuwwaarderegeling.
 • Kan ik mijn lening vóór het einde van de overeenkomst aflossen?

  Ja, je kunt de financiering op elk gewenst moment aflossen. In sommige gevallen zijn er kosten verbonden aan het vervroegd aflossen. Dit staat duidelijk aangegeven op je financieringscontract. SEAT Credit kun je op ieder gewenst moment kosteloos inlossen.
 • Wat gebeurt er indien ik mijn aflossingen niet kan voldoen?

  Indien je een betalingsachterstand hebt, neemt de afdeling Debiteuren Beheer contact met je op om je persoonlijke omstandigheden te bespreken en tot een oplossing te komen. Je kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen om je situatie te bespreken.

Veelgestelde vragen full operational lease

Veelgestelde vragen full operational lease

 • Is het mogelijk om een proeftrit te maken?

  Ja, dit kan bij je SEAT-dealer. Maak online een afspraak.

 • Wat houdt SEAT Full Operational Lease in?

  Alle kosten voor: afschrijving, rente, aflevering, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, schade, ruitbreuk, (inter)nationale pechonderweg-hulpdienst en BTW zijn inbegrepen. 
 • Waarom moet ik aangeven hoeveel kilometers ik denk te gaan rijden?

  Het te betalen maandbedrag wordt mede bepaald op basis van het jaarlijkse kilometrage. Het aantal gereden kilometers is bepalend voor de te verwachte onderhoudskosten en voor de restwaarde van de auto aan het einde van het leasecontract.
 • Mag ik onbeperkt rijden met de auto?

  Onbeperkt rijden mag, maar de hoeveelheid kilometers heeft wel invloed op het maandbedrag dat wij in rekening brengen. Wordt het aantal afgesproken kilometers met 10% overschreden, dan maken wij een nieuwe berekening. Het is belangrijk om vooraf een reële inschatting te maken van het aantal te rijden kilometers.

  Houd rekening met:
  • Woon- werkverkeer
  • Zakelijk te rijden kilometers
  • Privé kilometers
  • Vakanties

  Kan het maandbedrag van het leasecontract tijdens de looptijd nog wijzigen?

  Indien er premieverhogingen zijn en er wettelijke wijzigingen plaatsvinden heeft SEAT Leasing het recht om het maandbedrag aan te passen. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of btw aanpassing.
 • Wat is de levertijd van de auto?

  De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en gecommuniceerd. Wij trachten zoveel mogelijk van onze bestellingen direct uit voorraad te leveren. 
 • Mag mijn partner kilometers rijden met mijn lease auto?

  Je partner mag gebruik maken van je leaseauto indien je ook privé in de leaseauto rijdt.
 • Wat houden de Acceptatievoorwaarden in?

  Dit zijn de (financiële) voorwaarden waaraan je moet voldoen om een leasecontract bij ons af te sluiten. Onze adviseurs kunnen u hier meer informatie over geven.
 • Wat is de maximale looptijd?

  De maximale looptijd is 60 maanden, met een maximaal aantal kilometers van 150.000 voor een benzine uitvoering en 180.000 kilometer voor een diesel uitvoering.
 • Zit er ook een tankpas bij de auto?

  Indien gewenst kunnen we een tankpas opnemen in het contract.